14 Ekim 2017 Cumartesi

YOUTUBE Uygun cover videolarından para kazanma

Uygun cover videolarından para kazanma

YouTube İş Ortağı Programı'nda yer alan içerik oluşturucular artık müzik yayıncısı sahipleri hak talebinde bulunduğunda YouTube'daki uygun cover şarkı videolarından elde edilen geliri paylaşabilir. Bu videolardan orana göre gelir elde edersiniz.

Cover videonuzun para kazanmaya uygun olup olmadığını belirleme

Para Kazanma sekmenizdeki videonun yanında şu iletiyi gördüğünüzde cover şarkı videosundan elde edilen geliri paylaşabilirsiniz: "Videomdan para kazanmak istiyorum. Bu videoda başkasının yazdığı bir şarkıyı yorumladım. Daha fazla bilgi edinin"
Bu ileti, Content ID sistemi üzerinden icra edilen müzik bestesinin telif hakkını elinde bulunduran müzik yayıncılarının hak talebinde bulunduğu videolarda görünür. Hem yeni hem de eski yüklemeler uygun olabilir. Bu nedenle, önceki cover şarkı videosu yüklemelerinizin uygun olup olmadığını YouTube Video Yöneticisi'ne bakarak görebilirsiniz.
Belirli şarkıların bu özelliğinin telif hakkı sahipleri tarafından etkinleştirilmediğini lütfen unutmayın. Bu nedenle, bu ileti hak talebinde bulunulmuş bazı cover videolarında görünmeyebilir. Videoların bu gelir paylaşımı fırsatına uygun olmadığı diğer bazı durumlar şunlardır:
  • Enstrümantal veya karaoke kaydı gibi ticari bir ses kaydı içeren videolar
  • Canlı konser performanslarının videoları

Cover şarkı videonuzda gelir paylaşımını etkinleştirme

Bir müzik yayıncısının hak talebinde bulunduğu cover şarkı videonuzda gelir paylaşımını etkinleştirmek için:
  1. Daha önce yapmadıysanız hesabınızı para kazanmak üzere etkinleştirin. Hesap ayarlarınızdaki Para Kazanma sekmesini açın.
  2. Video Yöneticisi'nde uygun cover şarkı videonuzu bulun. Video için “Eşleşen üçüncü taraf içeriği” bildirimi ve bir gri Dolar simgesi görünür.
  3. Videonun yanındaki gri Dolar simgesini tıklayın. Ardından, Para Kazanma sekmesinde, şu mesajın yanındaki onay kutusunu işaretleyin: "Videomdan para kazanmak istiyorum. Bu videoda başkasının yazdığı bir şarkıyı yorumladım. Daha fazla bilgi edinin"
  4. Daha sonra videonuzda üçüncü taraf şarkısının dışında üçüncü taraf içeriğinin de bulunup bulunmadığı incelenir.
  5. Daha fazla bilgi gerekirse size kısa zamanda bildirilir. Sorunuz olursa para kazanma sorun gidericisini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder