14 Ekim 2017 Cumartesi

En ünlü, en sevilen YouTuber’ların 5'i

en ünlü, en sevilen YouTuber’ların 30’u
Dijital çağın yeni nesil ünlüleri; YouTuber’lar ve YouTuber bugünlerde kesinlikte dünyada da Türkiye’de en popüler işlerin başında geliyor. Kimi ürün inceliyor, kimi yemek ya da makyaj yapmanın püf noktaları paylaşıyor kimi sinemadan, sağlıktan, spordan bahsediyor. Baze hobilerini bazense işlerini, uğraşlarını kısacası hayatlarını YouTube’a taşıyan ve binlerce hayranı olan YouTuber’lar son birkaç yıldır markalar dünyasında da oldukça trend mecra konumundalar.
Afşin Tuna Aksen
Kanal: PintiPanda
Kategori: Oyun
Abone Sayısı: 235.225
Toplam görüntülenme: 31.932.030
Pintipanda TV’nin kurucusu YouTuber Afşin Tuna Aksen Dont Starve videoları ile meşhur. 32 yaşındaki Akşen, Uludağ Uni. Uluslararası ilişkiler mezunu. Uzun zamandır hobi olarak Starcraft 2 adlı strateji oyunun canlı yayınlarını ve kayıtlarını yapan Aksen bir süre sonra bunları insanlara paylaşmaya karar vermiş ve PintiPanda TV’yi kurmuş. Kanalın 220 binin üzerinde abonesi ve 31 milyon görüntülenmesi var.
Aslı İnandık
Kanal: Aslı İnandık
Kategori: Eğlence
Abone Sayısı: 52.962
Toplam görüntülenme: 6.320.406
Lise ve üniversitede müzik eğitimi aldıktan sonra ikinci üniversite olarak tiyatro okuyan Aslı İnandık arkadaşlar arasında yaptığım tiplemelerden bir kaçını YouTube’a yükleyerek 2013 yılında YouTuber’lık yolculuğuna başlamış. İnandık, kendi ismiyle aynı kanalında Türkiye’nin günlük hayatta yaşadığı olayları konu alıp esprili bir dille eleştirirken aynı zamanda da yabancı filmlerin Tükçe dublajlarına göndermeler yapıyor.
Ayşenur Altan
Kanal: Ayşenur Altan
Kategori: Yemek
Abone Sayısı: 120.683
Toplam görüntülenme: 41.378.235
YouTube’un yemek kanalları arasında öne çıkanlardan bir diğeri Ayşenur Altan’ın kanalı. Kolay bulunur malzemelerle mutfağında yaptığı yemek tariflerini 10 yılı aşkın süredirKekevi.com sitesinde ve 4 senedir Youtube Yemek kanalında paylaşan Altan, Diş teknisyeni olarak çalışırken evlenip ABD’ye gitmiş. New York’ta yaşayan Altan, işi bırakmış ve daha çok mutfağa girmeye başlamış. Tatlı pasta tarifleriyle işe başlayan Altan, şimdi çorbadan köfteye hemen her şeyin tarifini veriyor ve abone sayısı 100 bini aşmış durumda.

Buğra Kazancı
Kanal: MineCraft Evi
Kategori: Oyun
Abone Sayısı: 500.757
Toplam görüntülenme: 66.105.880
Minecraft Evi kanalının sahibi Buğra Kazancı Avrasya Üniversitesi’nde Grafik Tasarım 2.sınıf öğrencisi. Küçüklüğünden gelen web site tasarımına yönelik ilgisini, severek oynadığı Minecraft oyunu için site yaparak geliştirdi. Burak Oyunda ile birlikte minecraft oynayanların faydalı bilgiler alabileceği www.minecraftevi.com’u açıp video çekemeye başladılar.Video işine girdikten sonra da YouTube kanalı açıp 1,5 yılda Türkiye’de en çok izlenen Minecraft kanallarından birisi oldu.

Burak Şahin
Kanal: Burak Oyunda
Kategori: Oyun
Abone Sayısı: 1.436.442
Toplam görüntülenme: 338.435.433
YouTube’da oyun kategorisindeki kanallar içerisinde şüphesiz en ilgi görenlerin başında Burak Şahin’in Burak Oyunda kanalı geliyor. 18 yaşındaki Burak Şahin tam bir oyun tutkunu ve bu hobisini genç yaşta işe dönüştürmüş durumda. Bir arkadaşının tavsiyesi ile 2009 yılında YouTube’a adım atan Şahin, oyunlarda geçilmesi zor kısımların nasıl geçildiğini anlatan videolar üretiyordu. Bir süre sonra bundan sıkılan YouTuber, geçilmeyen kısımları değil oyunun tamamını yayınlamaya başladı. Burak Oyunda kanalının 1 milyon 300 binin üzerinde abonesi 330 milyonun üzerinde toplam görüntülenme sayıları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder